Vecinii noștri – de vis sau de coșmar


vecini de coșmarNeighbors – Vecini de coșmar – 2014

Regia: Nicholas Stoller

Distribuția: Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Carla Gallo, Dave Franco, Ike Barinholtz

Să fie într-adevăr vecini de coșmar? Sau doar niște vecini cam gălăgioși a căror prezență este necesară pentru evoluția cuplului format din Mac și Kelly (Rose Byrne), care au o nouă responsabilitate, un copil frumos, zâmbitor și foarte cuminte. Regizorul Nicholas StollerFun with Dick and Jane (2005), Yes Man (2008) -, și scenariștiiAndrew J. Cohen și Brendan O’BrienThe 40-Year-Old Virgin (2005) – ne aduc pe marele ecran povestea unui cuplu tânăr încă dornic de distracție, ce realizează că traiul lor calm se va schimba în momentul în care casa de alături este transformată în sediul unei frății, condusă de un președinte solidar și plin de surprize în materie de petreceri și un vicepreședinte studios și îndrăgostit de iubita președintelui și în același timp, prieten. Dacă la început relația dintre cuplu și frăție se vrea amicală, pecetluită de o noapte de băută și droguri în casa băieților, totul se transformă într-un dezastru când Mac (Seth Rogen) și Kelly trădează încrederea președintelui Teddy (Zac Efron) și cheamă poliția din cauza zgomotului produs de aceștia în plină noapte. Acesta este punctul în care se dezlănțuie iadul pentru părinții ce încearcă să facă față haosului ce domenște în viața lor de când băieții s-au mutat lângă ei.

vecini de coșmarComportamentele sunt duse la extrem, normalitatea este înlocuită cu excentricitate, fiecare luptând pentru propria bunăstare indiferent de consecințele acțiunilor lor. Părinții responsabili sunt înlocuiți de indivizi cool, experți în tainele dragostei sau în planuri diabolice cu scopul de a-i determina pe vecini să se mute. Ne aflăm în fața unei comedii cu scene exagerate, rupte de realitate, dar care reușesc să smulgă râsete atunci când nu plictisește, prin monotonie sau prin momente hilare și repetitive în fața cărora nu se mai poate râde.

Latura plăcută și orginală a filmului este oferită de același cuplu ce într-un final realizează că vremea distracțiilor a trecut și că viața de familie, cu un copil alături și cu un dram de responsabilitate la pachet, nu strică. Responsabilitatea părinților contracarează iresponsabilitatea tinerilor și invers, dar în acest amalgam raportul dintre cele două aspecte se modifică fără nicio regulă, ducând la pierderea stabilității scenariului. 

Notă: 6.5/10

Advertisements

One thought on “Vecinii noștri – de vis sau de coșmar

  1. Pingback: AnzhelaMovies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s